Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Početna O nama Tijela društva Članovi Aktivnosti Intervencije Vje?be Natjecanja
Propisi Kontakt
Aktivnosti
Aktivnosti DVD-a Belišće podijeljene su kroz tri temeljne kategorije članova.
 
DJECA (6-12 god.) i MLADEŽ (12-16 god.)
Najmlađu kategoriju čine djeca u dobi od 6 do 12 godina. Drugu kategoriju čini mladež u dobi od 12 do 16 godine. Okupljanje članova ove dvije kategorije članova djece i mladeži za vježbe je svake subote u 16 sati u prostorijama koje se nalaze u vatrogasnom spremištu profesionalne vatrogasne postrojbe na adresi Željeznička 11. Tijekom ljetnog perioda započinje i natjecateljska sezona kada se češće održavaju praktične vježbe. Tijekom zimskog perioda, održavamo teorijsku nastavu, a imamo i različite društvene igre (stolni tenis, stolni nogomet, pikado, playstation, televizor, šah, i sl.) kojima upotpunjujemo slobodno vrijeme.
 
Stoga! Cijenjeni roditelji pozivamo Vas da svoju djecu uključite u radu našeg vatrogasnog društva, jer vjerujemo da je ovo doista dobra slobodna aktivnost koja će ih zainteresirati  i gdje će svatko on njih pronaći svoje mjesto.
 
 
OPERATIVNI ČLANOVI
Najstariju kategoriju čine operativni članovi u dobi od 18 godina koji nakon osposobljavanja i stjecanja zvanja vatrogasac aktivno sudjeluju na svim vatrogasnim intervencijama. Operativni članovi aktivni su tijekom cijele godine. Operativne vježbe održavaju se svake nedjelje od 17 sati. Tijekom ljetnog perioda natjecateljske ekipe pripremaju se i za vatrogasna natjecanja. Tijekom zimskog perioda redovito svake godine održavaju se osposobljavanja za vatrogasna zvanja i određene specijalnosti čime se kontinurano osigurava stručan vatrogasni kadar.  
 

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani građani Belišća u dobi od 18 godina i više da se slobodno odazovu našim vježbama i svojim entuzijazmom uključe u provedbu svih naših aktivnosti.

13. sjednica Upravnog odbora, Zapovjedništva i Nadzornog odbora
U nedjelju, 9. siječnja 2011. godine u večernjim satima održana je 13. zajednička sjednica Upravnog odbora, Zapovjedništva i Nadzornog odbora. Članovi su na sjednici raspravljali o organizaciji 127. Redovne godišnje Skupštine koja će se održati 5. veljače i na kojoj je planirana svečana primopredaja vatrogasnog vozila i potpisivanje Sporazuma o organizaciji tradicionalnog Susreta djece i mladeži u okviru Kup natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Na sjednici su započete i pripreme za organizaciju Susreta tako da je utvrđen djelokrug poslova te podijeljeni zadaci između prisutnih članova. Na sjednici je donesena i odluka temeljem koje će se po prvi puta izraditi zastava ovog natjecanja. Kako bi se provela kontrola trenutnog broja i vrste vatrogasnih sprava i opreme imenovana je i Komisija od tri člana koja će provesti popis i utvrditi stvarno stanje.    

BELIŠĆANSKI VATROGASCI NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Slika 
U povodu mjeseca zaštite od požara, 15. svibnja 2009. godine gradonačelnik Zvonko Borić primio je predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slavka Milekića, zapovjednika Dubravka Čovčića, dozapovjednika Ivana Vincetića i pomoćnika zapovjednika Dominika Nemeca. Belišćanski vatrogasci su istaknuli da se, uz zajedničku potporu grada Belišća i tvrtke Belišće d.d., DVD Belišće vratilo u prostorije profesionalne vatrogasne postrojbe  ( tzv.vatrogasnog spremišta ) u kojem je nekad bilo. Istaknuli su zadovoljstvo da je grad Belišće na čelu sa gradonačelnikom prepoznao rad ovog vatrogasnog društva te ono što je još bitnije, važnost i potrebu ove djelatnosti za grad Belišće i njegove građane. O ljudstvu i osposobljenosti vatrogasnog kadra ovisi kvalitetna protupožarna zaštita uz neizostavnu kvalitetnu vatrogasnu opremu.
Uz potporu vatrogasne zajednice DVD Belišće nastoji kontinuirano opremati operativne članove potrebnom vatrogasnom opremom.
Povodom mjeseca svibnja, koji je u vatrogastvu mjesec zaštite od požara, čelni ljudi DVD-a Belišće poklonili su gradonačelniku plaketu kao znak zahvale za sve ono što je do sada grad Belišće učinio za vatrogastvo, te za nastavak još bolje suradnje u sljedećem razdoblju. 
Gradonačelnik se zahvalio na darovanoj plaketi i istaknuo kako je ovo značajno priznanje. Napomenuo je kako potpora grada Belišća vatrogasnoj djelatnosti nikada nije bila upitna, te da je u sljedećem razdoblju potrebno osigurati novo vatrogasno vozilo za rad DVD-a Belišće za što su u Proračunu Grada predviđena financijska sredstva te na taj način osigurati još kvalitetniji rad, a prije svega sigurnost građana.

Sveti Florijan Susret djece i mladeži Skupština Vatrogasna himna Vatrogasna zajednica RH Vatrogasna zajednica OBŽ Portal vatrogasca RH Vatrogasna liga
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"