Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Početna O nama Tijela društva Članovi Aktivnosti Propisi Kontakt
Sveti Florijan

U 2010. godini obilježen je Dan sv. Florijana odlaskom na svetu misu u župnu crkvu nakon čega smo u prostorijama društva već tradicionalno organizirali domjenak za članove.

Slika Slika

U 2009. godini obilježen je Dan sv. Florijana odlaskom na svetu misu u župnu crkvu nakon čega smo u prostorijama društva organizirali domjenak za članove. Tom prilikom obilježili smo jubilarnu 125. godišnjicu rada otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom „Vatrogastvo kroz stoljeće“ koju je pripremio naš član Zaim Saljiji na kojoj je nazočio i gradonačelnik Zvonko Borić. Četrdesetak fotografija bile su izložene do konca listopada koje su oslikavale 125 godina rada belišćanskih vatrogasaca. 

Slika

U 2008. godini Dan sv. Florijana obiježili smo odlaskom na svetu misu, uz mali domjenak u prostorijama Društva. Proslavi se pridružio i gradonačelnik Grada Belišća Zvonko Borić, kada je članovima ekipe mladeži koja se plasirala na državno vatrogasno natjecanje i njihovu voditelju Draganu Anušiću uručio kape i majice sa simbolima Grada Belišće, te zaželio uspješan rezultat. Na domjenku su članovima uručena priznanja za doprinos u radu i protupožarnim aktivnostima, te uvjerenja za uspješno završena osposobljavanja za vatrogasna zvanja. Osim toga, organizirali smo i javnu pokaznu vježbu ispred Osnovne škole, u kojoj su sudjelovali naši najmlađi članovi.

U 2007. godini Dan sv. Florijana obilježili smo održavanjem dvije pokazne javne vatrogasne vježbe na prostoru ispred Osnovne škole "Ivan Kukuljević" u Belišću u kojoj su sudjelovali naši najmlađi članovi sa vatrogasnim navalnim vozilom, vatrogasnom pjenom i vatrogasni aparatima, kojima se gasio simulirani požar. Izvođenju vježbi nazočili su i svi učenici škole, čime smo na vrlo dobar način prezentirali nastanak požara i učinkoviti način njegova gašenja. Na prostoru stare tržnice u Belišću, postavili smo i vatrogasno vozilo, gdje smo našim građanima prezenirali vatrogasnu opremu i dijelili letke sa motivima upozorenja i uputa u svezi zaštite od požara, a što je bio vrlo dobar uvod u mjesec zaštite od požara.
 

Sveti Florijan
Susret djece i mladeži Skupština Vatrogasna himna Vatrogasna zajednica RH Vatrogasna zajednica OBŽ Portal vatrogasca RH Vatrogasna liga
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"