Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Početna O nama Tijela društva Članovi Aktivnosti Propisi Kontakt
Skupština

 Održana 127 redovna godišnja Skupština 

U subotu, 5. veljače 2011. godine održana je 127. Godišnja skupština DVD-a Belišće na kojoj su nazočili prestavnici vatrogasnih društava sa područja VZ Grada Belišća, predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava sa područja Osječko-baranjske županije, predstavnici tvrtke Vatropromet te zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice OBŽ Vlado Koren, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić, Gradonačelnik Zvonk Borić i predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis.

Slika Slika

 Slika Slika

Prije početka Skupštine fra Branko Janjić, belišćanski kapelan, blagoslovio je novo vatrogasno vozilo, a gradonačelnik Belišća Zvonko Borić službeno je uručio ključeve novog vatrogasnog vozila zapovjedniku Dubravku Čovčiću sa željom da vatrogasne intervencije zamjene vježbe i zajednička druženja. Vrijednost vozila je gotovo 400.000 kuna, a nabavljeno je u suradnji s Gradom Belišćem putem postupka javne nabave. U izvještaju o radu na Skupštini je posebno istaknuto upravo ovo vozilo koje treba doprinijeti kvalitetnijoj protupožarnoj zaštiti u urbanom dijelu Belišća gdje živi velik broj građana i gdje postoji najveća ugroženost od požara. Unatoč postajanju vatrogasnog društva u Belišću od samog nastanka mjesta, odnosno pokretanja tvornice, DVD Belišće tek je sada po prvi puta dobilo u vlasništvo potpuno novo navalno vozilo. U Belišću postoji oko 700 stambenih jedinica u četverokatnim zgradama. Nabavka ovog vozila ima višestruki značaj za Belišće i njegove stanovnike, a ujedno predstavlja primjer kako bi lokalna samouprava trebala skrbiti o potrebama vatrogastva kao djelatnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, istaknuo je zapovjednik Dubravko Čovčić.

Na kraju skupštine predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić, zapovjednik VZ Grada Belišća Dubravko Čovčić, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić i dopredsjednik VZ Osječko – baranjske županije Vlado Koren svečano su potpisali Sporazum o organizaciji tradicionalnog Susreta vatrogasne djece i mladeži u okviru Kup natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice. 
 
Dodjela priznanja i zahvalnica
Mario Budić primio je priznanje za zvanje vatrogasnog dočasnika, Slaven Ranogajec i Vedran opačak stekli su zvanje vatrogasca I. klase, Marina Crnoja stekla je zvanje vatrogasca, a Stjepan Pavoković, Baškim Saljiji i Slavko Milekić zvanje dočasnika I. klase. Baškim Saljiji dobio je još i priznanje za 30 godina aktivnog rada u društvu.
 
Uvjerenja o usavršavanju za specijalnost „Aparati za zaštitu dišnih organa“ uručena su Nikici Muževiću, Borisu Ivankoviću, Anđelku Kišu i Dariju Dvoržaku.
 
Priznanje za redovan dolazak na vatrogasne vježbe za djecu dobili su Marijana Crnoja, Matej Fumić, Matea Crnoja, Ana Kiš, Noel Sušić i Valerija Mišković dok je najredovitiji Mihale Gurdon dobio posebno priznanje. U kategoriji mladeži posebno priznanje za najredovitiji dolazak na vježbe dobila je Ines Vidošić, a u kategoriji operativnih članova Robert Varga. 
 
Priznanja za poseban doprinos na vatrogasnim tehničkim intervencijama uslijed prošlogodišnje elementarne nepogode velikih količina oborina tijekom mjeseca lipnja, kada su operativni članovi aktivno djelovali čak 87 puta u periodu od 12 dana, neprekidno se radilo po 10 sati dnevno. Ukupno je sudjelovalo 252 vatrogasca odnosno u prosjeku 3 ekipe po 3 vatrogasca, gdje su ispumpali 481m3 vode. Priznjanja su dobili Dubravko Čovčić, Boris Ivanković, Goran Kenđelić, Dominik Nemec, Dario Odak, Dino Opačak, Ivan Vincetić, Robert Varga, Slaven Ranogajec, Igor Kovačević, Mario Karapetrić i Dario Dvoržak.
 
Zahvalnice su uručene i tvrtki Galvano, gdje je prošle godine održana pokazna združena vatrogasna vježba, te DVD-u Našice, koji je DVD-u Belišće darovao maketu vatrogasnog agregata.

Poziv na 127. Redovnu godišnju Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo održat će svoju 127. Redovnu godišnju Skupštinu dana 5. veljače 2011. godine (SUBOTA) u prostorijama PVP tvrtke Belišće d.d., Željeznička 11., Belišće s početkom u 18,00 sati.
Prije samog početka sjednice Skupštine održat će se i svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila za potrebe rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, a tijekom sjednice predviđeno je i potpisivanje Sporazuma o organizaciji Susreta vatrogasne djece i mladeži u okviru Kup natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice.
Za sjednicu Skupštine predviđen je sljedeći
 
DNEVNI RED
1.       Izbor voditeljstva Skupštine
2.       Izbor radnih tijela
      ( Verifikacijski odbor, Zapisničar i Ovjerovitelji zapisnika )
3.       Podnošenje Izvješća o aktivnostima i financijskom poslovanju DVD-a Belišće u 2010. godini
4.       Izvješće Nadzornog odbora
5.       Prijedlog Plana rada i Financijskog plana za 2011. godinu
6.       Izvješće Verifikacijskog odbora
7.       Rasprava o Izvješćima i Planovima, te usvajanje istih
8.       Razmatranje prijedloga Upravnog odbora za imenovanje jednog člana Nadzornog odbora DVD-a Belišće
9.       Polaganje svečane prisege povodom stupanja u članstvo DVD-a Belišće
10.   Dodjela priznanja
11.   Svečano potpisivanje Sporazuma o organizaciji Susreta vatrogasne djece i mladeži u okviru Kup natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice
12.   Pitanja i prijedlozi

 


Sveti Florijan Susret djece i mladeži Skupština
Vatrogasna himna Vatrogasna zajednica RH Vatrogasna zajednica OBŽ Portal vatrogasca RH Vatrogasna liga
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"