Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Početna O nama Tijela društva Članovi Aktivnosti Propisi Kontakt
BELIŠĆANSKI VATROGASCI NA STRUČNOM SKUPU U OSIJEKU 11.11.2010

Slika Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije organizirala je stručni skup koji je održan 9. i 10. listopada u hotelu Mursa u Osijeku. Na stručnom skupu, sa područja VZ Grada Belišća sudjelovali su čelni ljudi DVD-a Belišće i DVD-a Veliškovci. Stručni skup otvorio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice dr. Ante Sanader, a pored članova vatrogasnih postrojbi bili su nazočni i ostali dužnosnici Hrvatske vatrogasne zajednice, dužnosnici domaćina Vatrogasne zajednice OBŽ, predstavnici Osječko-baranjske županije, kao i stručni predavači gosti iz Njemačke. Prvi dan stručnog skupa održan je pod temom „Informacijski sustavi kao potpora u obavljanju vatrogasne djelatnosti“.

...
Predavači iz Hrvatske vatrogasne zajednice upoznali su nazočne da se trenutno uspostavlja sustav informatičkog umrežavanja vatrogasnih organizacija na području RH s cilj prikupljanja svih relevantnih podataka o vatrogascima na jedno centralno mjesto. Podaci se prvenstveno odnose na ljudske resurse kojima raspolažu postrojbe ( brojno stanje vatrogasaca u svakoj pojedinoj postrojbi, stupanj osposobljenosti, specijalnosti i sl.), materijalne resurse (podaci o osobnoj zaštitnoj opremi vatrogasaca, tehnici i spravama i opremi za vatrogasne intervencije) te naposljetku podaci o vatrogasnim intervencijama čime bi se u svakom trenutku na razini Hrvatske vatrogasne zajednice raspolagalo podacima o stanju vatrogastva na području cijele Hrvatske prema navedenim pokazateljima. Sudionicima je prezentiran i način rada računalnog sustava koji će se implementirati u rad svakog pojedinog vatrogasnog društva. Nazočnima se obratio i vatrogasnih djelatnik Peter Wagner iz Njemačke i prezentirao rad računalnog programa koji je izradila stručna skupina, a kojim je na temelju određenih parametara moguće utvrditi kvalitativne i kvantitativne pokazatelje potreba za vatrogasnim postrojbama te procjenu sigurnost zaštite od požara na određenom području. 
Drugi dan skupa bio je namijenjen za temu Zaštita od poplava na kojem su predstavnici VZ Osječko-baranjske županije zapovjednik Boris Banjan i Berislav Hengl govorili o obrani od poplava na području Osječko-baranjske županije, a predstavnici vatrogasni zajednica Zagrebačke županije te VZG Velike Gorice govorili su o poplavama koje su tijekom ove godine zahvatile njihovo područje. Pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Zvonko Grgec govorio je o upravljanju u sustavu zaštite i spašavanja u vrijeme poplava dok je gost predavač Karsten Neumann upoznao nazočne o stupnjevanju uzbuna u slučaju poplava i informacijski sustav u pokrajini Saskoj u Švicarskoj, rukovođenju u slučaju katastrofa kao i o poplavama koje su zahvatile Njemačku u 2002. 2006. i 2010.godini.


Sveti Florijan Susret djece i mladeži Skupština Vatrogasna himna Vatrogasna zajednica RH Vatrogasna zajednica OBŽ Portal vatrogasca RH Vatrogasna liga
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"