Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Početna O nama Tijela društva Članovi Aktivnosti Propisi Kontakt
BELIŠĆANSKIM VATROGASCIMA ZA BOŽIĆ NOVO VOZILO 22.12.2010

Već tradicionalno, u povodu nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće organiziralo je 18. prosinca Božićni domjenak na kojem su se i ove godine okupili djeca i mladež te aktivni i pričuvni članovi te veterani koji se rado odazivaju na ovakva događanja. Čelni ljudi vatrogasnog društva prigodom domjenka osvrnuli su se na one najznačajnije aktivnosti koje su obilježile 2010. godinu. Jedna od tradicionalnih aktivnosti je Susret djece i mladeži koji je ove godine održan po trinaesti put, a koji bi u sljedećoj godini u dogovoru sa nadležnim vatrogasnim organizacijama trebao prerasti u Kup HVZ-a za mladež za regiju Slavoniju i Baranju čime će još više dobiti na značaju. Zapovjednik Dubravko Čovčić istaknuo je veliku ulogu vatrogasaca tijekom mjeseca lipnja kada su područje naše Županije pogodile nezapamćene poplave i velike količine oborina, gdje su belišanski vatrogasci u gotovo dva tjedna imali blizu 90 tehničkih intervencija. Provedeno je i redovno osposobljavanje vatrogasne operative za vatrogasna zvanja a ono što je obilježilo kraj ove godine je nabavka novog vatrogasnog vozilo za rad središnje vatrogasne postrojbe u suradnji sa Gradom Belišće.

 Slika

Riječ je o manjem navalnom vatrogasnom vozilu vrijednosti oko 370.000,00 kn koje je opremeljeno modernom vatrogasnom opremom za tehničke vatrogasne intervencije, a posebno one vatrogasne intervencije gašenja požara u urbanom dijelu grada Belišća što je vrlo bitno za grad zbog značajnog broja višestambenih jedinica u užem gradskom središtu. Ovo je prvo novo vatrogasno vozilo koje je nabavljeno za neko od vatrogasnih društava sa područja Vatrogasne zajednice Grada Belišća i koje će uveliko doprinijeti kvalitetnijoj protupožarnoj zaštiti na području grada Belišća i sigurnosti njezinih građana istaknuo je predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić. Na domjenku je nazočio i sam Gradonačelnik Zvonko Borić koji je pohvalio rad vatrogasaca i istaknuo kako je održao svoje obećanje za nabavkom vozila za koje vjeruje da će doprinijeti još kvalitetnijem radu vatrogasaca. Na domjenku je najavljena i službena primopredaja vatrogasnog vozila koja je planirana za redovnu godišnju skupštinu DVD-a Belišće koja će se održati početkom veljače 2011. godine. Na kraju svim članovima podijeljeni su prigodni pokloni sa željama za sretan Božić i uspješnu Novu Godinu.

...

Slika SlikaSveti Florijan Susret djece i mladeži Skupština Vatrogasna himna Vatrogasna zajednica RH Vatrogasna zajednica OBŽ Portal vatrogasca RH Vatrogasna liga
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"